Dažnas sporto entuziastas teigia, kad elipsinis treniruoklis nėra efektyvus kardio treniruoklis, tačiau taip yra tik todėl, kad daugelis žmonių juo naudojasi neteisingai. Ištaisius šio treniruoklio naudojimo klaidas, kaip mat pajusite teigiamą treniruočių įtaką.

Naudojate tik elipsinį treniruoklį

Treniruotės sporto salėje naudojantis tik vienu vieninteliu treniruokliu yra ne tik be galo nuobodžios. Tokios treniruotės taip pat sumenkins jūsų galimybes pasiekti savo svajonių formas. Jei elipsinis treniruoklis jums mielas ir nenorite jo apleisti, fitneso ekspertai pataria į savo treniruočių planą įtraukti aukšto intensyvumo intervalines treniruotes (angl. high-intensity interval training arba HIIT). Tai reiškia, kad turėsite kaitalioti savo treniruotes tarp aukšto ir žemo intensyvumo, jas atitinkamai atlikdami 30–60 sek. ir 60–120 sek.

Vietoj to, kad ant treniruoklio praleistumėte valandą, pabandykite per 30 sek. atlikti kuo daugiau atsispaudimų su šuoliais (angl. burpees) arba „lipimo į kalną“ (angl. mountain climbers) pratimo pakartojimų. Atlikę seriją užšokite ant elipsinio treniruoklio minutei ar dviem ir leiskite raumenims atsigauti.

Visuomet naudojate „fat burn“ mygtuką

Neleiskite šiam mygtukui apgauti jūsų manydami, kad taip svoris tirps greičiau. Ši programa suteikia jums galimybę sudeginti daugiau riebalų sportuojant mažesniu intensyvumu, bet tuo pat metu jūs nesudeginate tiek pat kalorijų. Jei norite numesti svorio, turite deginti kalorijas. O tai padaryti lengviausia atliekant aukšto intensyvumo pratimus.

Skiriate per daug dėmesio kardio treniruoklio rodomiems skaičiams

Pripažinkime, smagu, kai „sudegintos kalorijos“ laukelis treniruoklio ekrane pasiekia triženklį skaičių. Visgi šie skaičiai nėra tokie tikslūs, kaip galvojate.

Daugelis kardio treniruoklių aptinka tik naudotojo svorį ir amžių, kurį įvedate pats. Jie negali nustatyti treniruokliu besinaudojančiojo kūno tipo, fizinio pasirengimo, ūgio ar kūno riebalų procento. Tai reiškia, kad elipsinis treniruoklis nebūtinai rodys tikslią jūsų treniruotės informaciją.

Remiatės į nejudančias rankenas

Rėmimasis į nejudančias rankenas šalia konsolės yra viena dažniausiai sutinkamų klaidų. Jei nuolat laikotės už šių rankenų, jūsų kūnas dirba ne taip intensyviai. Elipsiniai treniruokliai suteikia jums galimybę ištiesti nugarą taip pagerinant jūsų laikyseną, kraujo cirkuliaciją ir raumenų darbą. Norėdami išlaikyti tinkamą laikyseną, įsivaizduokite, kad ant galvos balansuojate kokį nors daiktą – tai padės jums išsitiesti. Papildomų kalorijų sudeginti padės laikymasis už judančių rankenų (jei jūsų treniruoklis tokias turi), tai taip pat leis jums treniruoti rankas ir pečius.

Niekada nekeičiate pasipriešinimo lygio

Kūnui pripratus prie treniruotės reikėtų ją šiek tiek pakeisti. Pasipriešinimo padidinimas padės jums progresuoti. Jei visuomet išlaikote tą patį tempą, ilgainiui jūsų kūnas ir raumenys pripras prie jo, o tai sumažins kalorijų sudeginimą treniruočių metu ir fizinį tobulėjimą. Padidindami pasipriešinimo lygį užtikrinsite, kad jūsų kūnas nestovi vietoje ir taip rezultatus pamatysite greičiau.

Kaip matote, elipsinis treniruoklis nėra blogas kardio treniruoklis. Jums tereikia tinkamai juo naudotis. Žinoma, didindami tempą ar pasipriešinimo lygį nepersistenkite, kad netektų patirti traumų ar sužalojimų.

---

Neapsisprendžiate tarp bėgimo takelio ir bėgiojimo lauke? Plačiau skaitykite čia.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui