Vos prieš metus žaibiškai išpopuliarėję elektriniai paspirtukai šiomis dienomis – ne tik smagi pramoga, bet ir puiki alternatyva dviračiui – patogi, patikima, greita ir manevringa. Pagerėjus orams, kasdien gatvėse sutiksite bent dešimtį žmonių ant paspirtuko riedančių į pamokas, paskaitas ar darbą. Visgi ne kiekvienas paspirtukas gali atitikti jūsų lūkesčius, tad prieš perkant reikia pasidomėti, gerai pasverti visus pliusus ir minusus.

Svarbiausia – patogumas

Visų pirma paspirtuką reikėtų „pasimatuoti“ – įsitikinti, kad jo rankenos tinkamo aukščio ir jį bus patogu valdyti. Kitas svarbus aspektas, į kurį turėtumėte atsižvelgti – paspirtuko pagrindas. Ant jo turėtų tilpti abi pėdos. Jei pagrindas per mažas – važiuoti juo bus ne tik nepatogu, bet ir nesaugu.

Labai svarbu atsižvelgti į paspirtuko maksimalų rekomenduojamą naudotojo svorį. Elektriniai paspirtukai dažniausiai pritaikyti žmonėms sveriantiems iki 100 kg, kartais – iki 120 ar 130 kg. Priklausomai nuo naudotojo svorio, skiriasi ir paspirtuko išvystomas greitis. Jei paspirtuką perkate vaikams – maksimalus paspirtuko greitis turėtų neviršyti 10 kilometrų per valandą. Suaugusieji gali rinktis ir didesnį greitį išvystantį paspirtuką.

Patogumo prideda ir patogus sulankstymo mechanizmas bei mažas paspirtuko svoris. Šiuolaikiniai paspirtukai kuriami, kad būtų ne tik patvarūs, bet ir lengvi. Kai kuriems paspirtukams gaminti naudojamas aukštos kokybės aliuminio lydinys, leidžiantis paspirtukų svorį sumažinti iki maždaug 11 kg. Tokie paspirtukai neužima daug vietos, juos patogu vežtis automobilio bagažinėje ar viešuoju transportu, jei važiuojant paspirtuku netikėtai užkluptų lietus.

Ratai – patogaus riedėjimo rodiklis

Rinkdamiesi paspirtuką, atkreipkite dėmesį į jo ratus ir pasvarstykite, kur paspirtuku dažniausiai važinėsitės. Optimalus ratukų skersmuo 20–22 cm. Jei planuojate važinėtis tik lygia danga, galite rinktis paspirtuką mažesniais ratukais. Jei planuojate važinėtis įvairiais keliais – ne tik šaligatviais, bet ir pieva ar neasfaltuotais takais – rinkitės paspirtuką su didesniais guminiais ratais. Svarbu žinoti, kad kuo didesni paspirtuko ratai, tuo lengviau jis įveikia duobes, ar kitus pagrindo nelygumus bei kliūtis. Visgi, jei planuojate dažniau važinėtis akmenuotomis ar nelygiomis gatvelėmis, rinkitės paspirtuką, kuris turės ne tik didelius ratus, bet ir amortizatorius.

Variklis, baterija ir įkrovimas

Techniniai paspirtuko parametrai taip pat labai svarbūs. Variklio galingumas bei baterijos talpa turi įtakos paspirtuko judėjimo greičiui ir atstumui, kurį įveiksite pilnai įkrovę bateriją. Rinkitės didesnę baterijos talpą turinčius paspirtukus – su tokiu paspirtuku galėsite nesijaudinti, kad, viduryje ilgesnės kelionės, nusės jo baterija.

Taip pat derėtų pasidomėti kaip greitai paspirtuko baterija įkraunama. Dabar egzistuoja ir sparčiojo įkrovimo technologijos, kurios padeda bateriją pilnai įkrauti vos per porą–trejetą valandų. Visgi senesnės kartos ir pigesni paspirtukai dažnai kraunasi ilgiau – net apie 5–7 val. Kai kurie elektriniai paspirtukai turi energijos regeneracijos sistemą – baterija įkraunama stabdant transporto priemonę. Šitaip paspirtuko bateriją įkrauti galėsite netgi kelionės metu!

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".