Dantų apsaugos (kapos)

Dantų apsaugos (kapos) naudojamos ne tik bokse, MMA ar kitame koviniame sporte, bet ir daugelyje kitų sporto šakų, tokių kaip krepšinis, futbolas, ledo ritulys ir kt.
Viena pagrindinių dantų kapų paskirčių – dantų apsauga nuo išmušimo, lūpų – nuo prakirtimo, dantenų ir žandikaulio – nuo sutrenkimo. Dantų apsaugos puikiai amortizuoja smūgius. Tyrimais nustatyta, kad kapa gali sušvelninti smūgio jėgą net 40%!
Dantų apsaugos taip pat padeda tinkamai susičiaupti ir pastatyti žandikaulį į taisyklingą padėtį. Netaisyklinga žandikaulio padėtis turi įtakos sportininko ištvermei, reakcijai ir smūgio stiprumui.

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Dantų apsaugos: kaip išsirinkti ir paruošti naudojimui?

 

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Medžiaga
Spalva
Filtravimas

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kaip svarbu dėvėti sportinį kandiklį?

Sportinės burnos apsaugos dėvėjimas gali padėti apsaugoti dantis, lūpas, liežuvį ir žandikaulį nuo sužalojimų sportuojant. Tai taip pat gali sumažinti smegenų sukrėtimo ir veido traumų riziką. Be to, jis padeda išlaikyti dantų stabilumą ir neleidžia jiems pasislinkti ar būti pažeistiems.

Kokia yra sportinių kandiklių naudojimo nauda?

Sportinių burnos apsaugų naudojimo privalumai yra šie: jos gali apsaugoti dantis ir burnos bei žandikaulio minkštuosius audinius, sumažinti kontaktinių sporto šakų smūgius, išvengti smegenų sukrėtimų ir kitų veido, galvos ir kaklo traumų. Jis taip pat gali sumažinti dantų griežimą ir griežimą dantimis bei padėti spręsti miego apnėjos ir knarkimo problemas. Be to, jis gali būti pritaikytas taip, kad patogiai priglustų ir taptų papildoma kliūtimi tarp kvėpavimo takų ir kontakto.

Kaip tinkamai pritaikyti ir prižiūrėti sportinį kandiklį?

Norėdami tinkamai pritaikyti ir prižiūrėti sportinę burnos apsaugą, pirmiausia paprašykite odontologo pagaminti specialiai jums pritaikytą burnos apsaugą. Įsitikinkite, kad jis gerai priglunda prie dantų ir dantenų. Po kiekvieno naudojimo valykite sportinį kandiklį muilu ir šiltu vandeniu. Būtinai kruopščiai jį išskalaukite. Venkite naudoti dezinfekcines priemones ar karštą vandenį, nes tai gali pažeisti medžiagą. Nenaudojamą burnos apsaugą laikykite standžiame sandariame dėkle, kad apsaugotumėte ją nuo purvo, bakterijų ir kitų teršalų. Sportinę burnos apsaugą keiskite kas tris-šešis mėnesius arba jei ji pernelyg nusidėvi ar pakeičia spalvą.

Kokios medžiagos tinka sportiniams kandikliams gaminti?

Tinkama medžiaga sportiniams kandikliams yra etileno vinilacetatas (EVA). EVA yra į gumą panaši medžiaga, minkšta, lanksti ir patogi dėvėti. Ji taip pat sugeria smūgius ir atlaiko ekstremalias temperatūras. EVA taip pat nealergizuoja ir neturi ftalatų, todėl yra ideali medžiaga sportiniams kandikliams.

Ar yra kokių nors saugos standartų, kuriuos turi atitikti sportiniai burnos apsaugai?

Sportiniai burnos apsaugai turi atitikti Amerikos odontologų asociacijos nustatytus saugos standartus, pagal kuriuos užtikrinama, kad burnos apsauga būtų bent 2 mm storio ir dengtų visus dantis. Jie taip pat turi būti pagaminti iš elastingos medžiagos, kurią lengva valyti ir kuri nesuplyšta ir nesuyra. Be to, jie turėtų turėti dirželius arba ausų kilpas, užtikrinančias, kad naudojimo metu išliktų savo vietoje.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".