Jogos kilimėliai

Jogos kilimėliai – nepamainomi atliekant mankštą, aerobikos, jogos, gimnastikos, fitneso bei kitų rūšių pratimus. Mūsų asortimente esantys kilimėliai turi neslidų paviršių, yra atsparūs drėgmei, prakaitui, lengvai valomi, itin veiksmingai apsaugo nugarą, sąnarius nuo kieto paviršiaus. Renkantis kilimėlį svarbu atkreipti dėmesį į jo storį ir į medžiagą iš kurios jis pagamintas. Ploniausi kilimėliai rekomenduojami jogai (iki 7 mm storio), svarbu, kad paviršius būtų neslystantis, nes, atliekant pratimus, reikalingas stabilumas. Storesni kilimėliai – maždaug 10–25 mm storio – gali būti naudojami pilatesui, kad būtų pakankamai minkšta atliekant pratimus. O pačius storiausius kilimėlius (20 mm ir daugiau) siūlome rinktis treniruotėms su svarmenimis ar gimnastikai.

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Jogos kilimėlis: kaip išsirinkti geriausią?

 

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Spalva
Ilgis
cm cm
Plotis
cm cm
Storis
cm cm
Svoris
kg kg
Medžiaga
Filtravimas

Kilimėliai mankštai internetu

Norintys pradėti sportuoti namuose, pirmiausia turėtų įsigyti mankštos kilimėlį, kuris yra nepamainomas atliekant apšilimą bei aerobikos, jogos, gimnastikos ir kitų sporto šakų pratimus. Kilimėlis sportui kainuoja žymiai pigiau nei daugiafunkciai treniruokliai, todėl sportuoti namuose gali kiekvienas. Patogūs, tinkamo storio, neslystantys mankštos kilimėliai padės pasiekti ne tik užsibrėžtus tikslus, bet ir tausos Jūsų sveikatą. Gali atrodyti, kad jei namie yra kilimas, kilimėlis sportui – nereikalingas. Visgi, kad ir kaip norėtųsi sutaupyti, tačiau įprastas kilimas nėra skirtas sportui, todėl jogos ar gimnastikos treniruotės ant kilimo gali privesti prie traumų. Mūsų asortimente esantys kilimėliai turi neslidų paviršių, kuris užtikrina, kad jūsų kojos tvirtai stovės ant žemės atliekant net pačius įtempčiausius pratimus. Be to, šie mankštos kilimėliai atsparūs drėgmei ir prakaitui, todėl atlikdami pratimus nepaslysite. Tinkamo storio mankštos kilimėliai apsaugos nuo kieto paviršiaus net tik nugarą, bet ir sąnarius. Norintys įsigyti tinkamą kilimėlį sportui turėtų atsižvelgti į mūsų komandos siūlomus patarimus, kuriuos rasite šiame tekste.

Treniruočių kilimėlio matmenys

Prieš perkant tiek jogos, tiek aerobikos, tiek gimnastikos kilimėlį svarbu atsižvelgti į jo matmenis – ilgį, plotį, storį ir svorį.

Mankštos kilimėlio dydis (ilgis ir plotis) priklauso nuo sportininko sudėjimo ir treniruočių tipo. Standartinio mankštos kilimėlio matmenys – 61 x 172 cm. Jei dažniau atliksite pratimus gulimoje padėtyje, rinkitės tokį kilimėlį, kuris būtų šiek tiek ilgesnis už Jūsų pačių ūgį, kad treniruočių metu nei kojos, nei galva neliktų ant žemės. Visgi, jei treniruočių metu dažniau atliekate pratimus sėdimoje padėtyje ar klūpėdami – pakaks ir trumpesnio treniruočių kilimėlio. Mūsų asortimente sau tinkamo ilgio kilimėlį ras net ir patys aukščiausi sportininkai, nes turime ir kilimėlių rulonų, kuriuos įsigiję galėsite atsikirpti norimo ilgio kilimėlį sportui. Specialistai rekomenduoja rinktis universalesnio dydžio mankštos kilimėlius, kad galėtumėte atlikti įvairaus pobūdžio pratimus. Mankštos kilimėlio plotis taip pat užtikrina komforto jausmą treniruotės metu. Powersport.lt parduotuvėje tikrai rasite sau tinkamo pločio mankštos kilimėlį, nes mūsų parduodamų kilimėlių plotis vyrauja nuo keliasdešimties centimetrų iki 125cm.

Nuo mankštos kilimėlio storio priklauso tai, kokiam sportui jis yra tinkamas. Ploniausi kilimėliai (iki 7 mm storio) rekomenduojami jogai, storesni kilimėliai – maždaug 10–25 mm storio – gali būti naudojami pilatesui, o pačius storiausius kilimėlius (20 mm ir daugiau) siūlome rinktis treniruotėms su svarmenimis ar gimnastikai. Treniruočių kilimėlio storį reikėtų rinktis ir pagal tai, kaip dažnai treniruojatės ir kiek laiko trunka treniruotės. Jei treniruojatės dažnai arba jūsų treniruočių sesijos – gana ilgos, storesnis kilimėlis bus daug patogesnis. Rečiau sportuojantys arba atliekantys trumpesnes treniruotes, gali rinktis ir plonesnius kilimėlius.

Kilimėlio svoris priklauso nuo jo matmenų ir medžiagos, iš kurios šis mankštos atributas pagamintas. Lengvesnis kilimėlis bus ir mažesnis, todėl tokį kilimėlį žymiai lengviau transportuoti. Didesnis ir sunkesnis kilimėlis taip pat nesukels problemų transportavimo metu, nes daugelis kilimėlių turi rankenas su užsegimu, be to, galima įsigyti transportavimo krepšį, į kurį susidėję kilimėlį galėsite patogiai jį neštis.

Iš ko gaminami mankštos kilimėliai?

Renkantis kilimėlį labai svarbu atsižvelgti į medžiagą, iš kurios gaminamas šis sporto inventorius. Tai ypač svarbu alergiškiems asmenims. Įprastai kilimėliai sportui gaminami iš PVC. Šie mankštos kilimėliai yra ekonomiški ir tvirti, juos lengva valyti, tačiau jie nėra ekologiški. Guminiai kilimėliai yra brangesni, tačiau aplinkai draugiškesni. Alergiški žmonės turėtų atsargiau rinktis kilimėlius, gaminamus iš gumos, nes ši medžiaga gali alergizuoti. Nors mikropluošto kilimėliai yra brangesni už PVC kilimėlius, tačiau šie kilimėliai mažiau kenksmingi gamtai, be to, jie puikiai tiks gausiau prakaituojantiems, nes mikropluoštas puikiai sugeria drėgmę. Tie, kurie treniruojasi dažnai ir intensyviai, turėtų rinktis kilimėlį su papildomu apsauginiu sluoksniu. Sportui skirti kilimėliai dažniausiai yra ryškiaspalviai, nes ryškūs tonai ir išskirtiniai dizainai suteikia daugiau motyvacijos pradedantiems sportuoti.

Kilimėliai mankštai: kaina, akcijos ir pristatymas

Domina jogos kilimėliai ar kilimėliai aerobikai? Tuomet užsukite į el. Powersport.lt parduotuvę. Čia rasite platų kilimėlių pasirinkimą, skirtą įvairioms treniruotėms. Internetu pirkti pigiau, nes dažnai vyksta išpardavimai, kurių metu mankštos kilimėliai pigiau atsidurs Jūsų pirkinių krepšelyje. Atsiimti prekes galite fizinėse mūsų parduotuvėje Vilniuje ir Kaune, o taupantiems laiką prekes greitai ir saugiai pristatys kurjeriai. Įsigiję sportinį kilimėlį, būsite vienu žingsniu arčiau link aktyvesnio gyvenimo būdo.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokių savybių reikia ieškoti jogos ir pilateso kilimėlyje?

Geriausios jogos ir pilateso kilimėlio savybės yra storis, patogumo lygis ir sukibimas. Ieškokite ne mažiau kaip 5 mm storio kilimėlių, kad užtikrintumėte atramą ir amortizaciją praktikos metu. Taip pat ieškokite kilimėlio su patogia tekstūra, kuri neslystų naudojant. Be to, įsitikinkite, kad kilimėlis turi gerą sukibimą, kad ant jo neslystų rankos ir kojos.

Koks yra tipinis jogos ir pilateso kilimėlio dydis?

Įprastas jogos ir pilateso kilimėlio dydis paprastai yra maždaug 183 cm (72 coliai) x 61 cm (24 coliai). Tačiau jų dydis gali skirtis priklausomai nuo prekės ženklo ir tipo.

Ar yra kokių nors skirtumų tarp tradicinių jogos ir pilateso kilimėlių?

Tradiciniai jogos kilimėliai paprastai yra ilgesni ir platesni nei pilateso kilimėliai, jie dažnai turi tekstūros tekstūrą ir paminkštinimą, kad praktikuojant būtų patogiau sukibti su paviršiumi ir būtų patogesni. Pilateso kilimėliai paprastai būna plonesni ir kompaktiškesni, be to, gali būti su kietesniu paminkštinimu. Be to, tradiciniai jogos kilimėliai gali turėti papildomą atramą pusiausvyrai ir stabilumui palaikyti, o pilateso kilimėliai šios savybės gali neturėti.

Kokios medžiagos dažniausiai naudojamos jogos ir pilateso kilimėliams gaminti?

Jogos ir pilateso kilimėliai paprastai gaminami iš PVC, EVA putų, natūralaus kaučiuko ir medvilnės. Labiausiai paplitusi medžiaga yra PVC, kuri suteikia minkštą ir minkštą paviršių treniruotėms. EVA putplastis yra lengvas, patvarus ir atsparus slydimui. Natūralus kaučiukas yra ekologiškesnis, tačiau sunkesnis ir mažiau amortizuojantis nei kiti variantai. Medvilniniai kilimėliai užtikrina puikų sukibimą, tačiau nėra labai patvarūs.

Kaip valyti jogos ir pilateso kilimėlį?

Norėdami išvalyti jogos ir pilateso kilimėlį, turėsite šiek tiek šilto vandens, švelnaus ploviklio ir šluostės arba kempinės. Pirmiausia praskieskite ploviklį kibire arba dubenyje 2 litrais šilto vandens. Į praskiestą ploviklį įmerkite šluostę ar kempinę ir švelniai nuvalykite visą kilimėlio paviršių. Nuvalę kilimėlį, nuplaukite jį šiltu vandeniu ir nusausinkite švaria, sausa šluoste.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".