Gimnastikos kamuoliai

Gimnastikos kamuoliai nepamainomi atliekant jogos, gimnastikos, tempimo pratimus ar tiesiog mankštą. Be to, tai puikus treniruoklis, kuris gali būti naudojamas ne tik sporto klubuose bet ir namuose.
Gimnastikos kamuoliai naudingi tuo, kad treniruoja daugelį kūno raumenų grupių. Treniruojantis reikalinga išlaikyti pusiausvyrą, o tai stiprina ir giliuosius raumenis. Atliekant mankštą su dideliu kamuoliu didėja kūno lankstumas, lavinama pusiausvyra, koordinacija, ugdoma ištvermė, stiprinama širdies ir kraujagyslių sistema, treniruojami pilvo raumenys, tvirtėja nugaros raumenys.
Mankšta su kamuoliu neprailgs, jei jos metu žiūrėsite mėgstamą laidą ar serialą.
Pas mus rasite įvairių dydžių ir spalvų gimnastikos kamuolių. Renkantis gimnastikos kamuolį svarbu išsirinkti tinkamą dydį, jie jūsų ūgis: 140–160 cm, jums tiks 55 cm diametro kamuolys, jei 160–175 cm – 65 cm diametro, jei 175–185 cm – 75 cm diametro, jei 185–200 cm – 85 cm diametro kamuolys.

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Gimnastikos kamuoliai: kaip išsirinkti ir naudoti?

 

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Skersmuo
cm cm
Didžiausia apkrova
kg kg
Medžiaga
Svoris
kg kg
Spalva
Filtravimas

Gimnastikos kamuoliai internetu

Kamuolys – vienas pagrindinių daugelio sporto šakų inventoriaus elementų. Futbolo, krepšinio ar tinklinio neįmanoma žaisti be tinkamo dydžio ir reikiamo kietumo kamuolio, o stalo tenisas neįsivaizduojamas be baltų ar oranžinių kamuoliukų. Tiesa, yra ir gerokai didesnių, guminių kamuolių, kurių skersmuo gali siekti iki šimto centimetrų, tokie kamuoliai – skirti gimnastikai. Niekad nebandžiusiems pratimų su gimnastikos kamuoliais gali atrodyti, kad šie kamuoliai – skirti tik lengvai mankštai. Visgi, tokia nuomonė klaidinga, nes gimnastikos kamuolys gali būti naudojamas ir siekiant sustiprinti giliuosius kojų, pilvo ar nugaros raumenis. Gimnastikos kamuolius rasite bene kiekviename sporto klube, tačiau taip pat šis sporto inventorius dažnai sutinkamas ir namuose bei biuruose. Kokia gimnastikos kamuolių nauda ir į ką atsižvelgti renkantis šį gimnastikos atributą? Į šiuos klausimus atsako ir patarimus dalija Powersport.lt komanda.

Gimnastikos kamuolio nauda

Gimnastikos kamuolys – naudingas namų tipo treniruoklis, neužimantis daug vietos ir tikrai nekainuojantis tiek, kiek daugiafunkciai ar kardiotreniruokliai treniruokliai. Šis kamuolys yra nepamainomas atliekant gimnastikos, jogos ar tempimo pratimus. Gimnastikos kamuoliai treniruoja daugelį kūno raumenų grupių – nugaros, pilvo, kojų ir sėdmenų. Šis kamuolys padeda gerinti koordinacija ir pusiausvyrą – atliekant pratimus su kamuoliu, būtina išlaikyti pusiausvyrą, o tai stiprina giliuosius kūno raumenis. Gimnastikos kamuoliai gali būti naudojami ir kaip reabilitacijos priemonė, padedanti stiprinti po traumų nusilpusius raumenis. Šie kamuoliai taip pat dažnai naudojami sporto studijose atliekant pilateso pratimus, o įsigiję gimnastikos kamuolį šiuos pratimus atlieka net neišėję iš namų. Atliekant mankštą su kamuoliu didėja kūno lankstumas, ugdoma ištvermė, stiprinama širdies ir kraujagyslių sistema. Spyruokliuojant ant kamuolio galima klausytis muzikos ar žiūrėti mėgstamą serialą – taip vienu šūviu nušausite du zuikius – ir pasportuosite, ir daugiau laiko skirsite savo pomėgiams. Darbuotojai, dirbantys biuruose, kėdes bent trumpam iškeičia į šiuos didelius kamuolius, nes spyruokliuodami darbuotojai ne tik pailsi, bet ir stiprina raumenis bei gerina laikyseną. Vaikai taip pat mėgsta spyruokliuoti ant gimnastikos kamuolių, tiesa, mažiesiems skirti šokinėjimo kamuoliai – kiek kitokie, nes turi ragus, už kurių laikantis daug lengviau išlaikyti pusiausvyrą.

Gimnastikos kamuolių dydžiai ir dizainas

Gimnastikos kamuoliai skiriasi savo skersmeniu. Maži kamuoliai, kurių skersmuo siekia iki keliolikos centimetrų – skirti pilatesui ir kalanetikai, o didesni kamuoliai, kurių skersmuo gali būti nuo keliasdešimt iki šimto centimetrų – gimnastikai, jogai ir kitiems aerobikos sportams. Tiesa, nuo gimnastikos kamuolio skersmens priklauso ne tik tai, kokiam sportui skirti kamuoliai, bet ir naudojo ūgis. Sėdint ant tinkamo skersmens gimnastikos kamuolio, pėdos turėtų pilnai liesti žemę, keliai turėtų būti sulenkti 90 laipsnių kampu, o nugara – tiesi. Perkantiems internetu, rekomenduojama kamuolį rinktis pagal savo ūgį. 140–160 cm ūgio asmenims tiks 55 cm diametro kamuolys, 160–175 cm – 65 cm diametro, 175–185 cm – 75 cm diametro, 185–200 cm – 85 cm diametro kamuolys.

Mūsų asortimente rasite įvairių spalvų gimnastikos kamuolių – ryškiaspalvių mėlynų, raudonų, žalių, violetinių, geltonų ar oranžinių. Taip pat turime ir klasikinių atspalvių kamuolių – juodų, baltų ir pilkų. Kai kurie kamuoliai išsiskiria savitu dizainu ir yra padengti mažais antgaliukais, kurie masažuoja raumenis ir padeda jiems greičiau atsigauti.

Gimnastikos kamuoliai: kaina, akcijos ir pristatymas

Perkantys internetu sutiks, kad taip sutaupoma ne tik laiko, bet ir galima atrasti itin naudingų pasiūlymų. Ieškantiems gimnastikos kamuolių, rekomenduojama užsukti į Powersport.lt el. parduotuvę. Čia rasite virš šimto gimnastikos kamuolių, kurie parduodami itin palankiomis kainomis. Norintys dar labiau sutaupyti visada gali sulaukti akcijos, kurios metu į jūsų pirkinių krepšelį įkris gimnastikos kamuoliai pigiau. Perkant internetu taip pat nereikia rūpintis prekių pristatymu, nes mes pristatysime Jūsų siuntas į bet kurį Lietuvos kampelį greitai ir saugiai. Gal jau atėjo metas įsigyti šį pirkinį?

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokia yra mankštos kamuolio nauda?

Treniruočių kamuoliai gali būti naudingi sveikatai ir fizinei būklei, įskaitant padidėjusią pagrindinę jėgą, pagerėjusią pusiausvyrą ir koordinaciją, didesnį lankstumą, geresnę laikyseną ir geresnę kraujotaką. Be to, mankštos kamuoliai gali būti naudojami siekiant užtikrinti apatinės nugaros dalies stabilumą, palengvinti nėštumo metu ir padėti tonizuoti kūną.

Kiek vietos reikia mankštos kamuoliui naudoti?

Naudojamo mankštos kamuolio dydis priklauso nuo kelių veiksnių, įskaitant ūgį ir svorį. Apskritai bendra taisyklė yra tokia, kad reikia rinktis kamuolio dydį, lygų jūsų ūgiui, atėmus 10-15 cm. Šis dydis turėtų užtikrinti pakankamą atramą visam judesių diapazonui. Pavyzdžiui, jei esate 1,5 m ūgio, turėtumėte įsigyti 85-90 cm skersmens kamuolį.

Kokio dydžio kamuolį turėčiau naudoti?

Treniruočių kamuolio dydį paprastai lemia žmogaus ūgis. Paprastai rekomenduojama, kad žmonės, kurių ūgis yra 180 cm arba mažesnis, naudotų 45 cm kamuolį, o tie, kurių ūgis yra 180 cm arba didesnis, turėtų naudoti 55 cm kamuolį. Vis dėlto geriausias būdas nustatyti tinkamą kamuolio dydį - išbandyti jį ir įsitikinti, kad sėdint ant kamuolio pėdos yra plokščios.

Kokius pratimus galima atlikti su mankštos kamuoliu?

Treniruočių kamuoliai yra puikus įrankis įvairiems pratimams atlikti. Juos galite naudoti pilvo presui, kopimui į kalnus, atsispaudimams, lentoms, klubų tilteliams, tricepsams ir kt. Be to, treniruočių kamuolį galite naudoti pusiausvyrai ir stabilumui gerinti, įtraukdami į savo rutiną pagrindinius pusiausvyros pratimus.

Kaip dažnai turėčiau keisti mankštos kamuolį?

Tai priklauso nuo to, kaip dažnai naudojate mankštos kamuolį, kaip intensyviai jis naudojamas ir nuo kamuolio kokybės. Paprastai mankštos kamuolį rekomenduojama keisti kas šešis mėnesius, tačiau jei kamuolį naudojate kelis kartus per savaitę arba naudojate prastesnės kokybės kamuolį, jį gali tekti keisti dažniau, pavyzdžiui, kas tris mėnesius.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".