Pripažinkime, dažnas mūsų norime padailinti kūno linijas. Visgi ne visuomet atrandame laiko kelionei į sporto salę, kuri ne visuomet būna šalia namų ar tiesiog neturime galimybės iki jos nusigauti. Puiki išeitis – įsigyti treniruoklį namams. Treniruoklio namams pasirinkimas – labai individualus dalykas. Dažniausi reikalavimai, keliami treniruokliui: kokybė, kompaktiškumas, galimybė juo naudotis visiems šeimos nariams. Tam puikiai tinka populiarūs kardio treniruokliai, tokie kaip elipsinis treniruoklis, dviratis treniruoklis ar bėgimo takelis.

Dviratis treniruoklis siūlo visapusišką naudą

Dviratis treniruoklis vienu populiariausių kardio treniruoklių tituluojamas ne veltui. Jis organizmui siūlo visapusišką naudą. Dviračio minimo imitacija stiprina kojų ir pilvo raumenis, padeda ugdant organizmo ištvermę, stiprinant širdies ir kraujagyslių sistemą. Reguliarios treniruotės gali pagerinti kūno ištvermę net iki 30 proc. Vienos treniruotės metu, priklausomai nuo jos intensyvumo ir trukmės, galite sudeginti iki 1500 kalorijų.

Kaip išsirinkti?

Perkant dviratį treniruoklį rekomenduojama atsižvelgti į šias jo savybes: treniruoklio svoris, maksimalus rekomenduojamas naudotojo svoris, programų skaičius ir tipai, reguliuojamas aukštis, rėmo konstrukciją ir paties treniruoklio išmatavimus.

Renkantis gana svarbi ir kaina. Pigiausi, kokybiški, tačiau paprasti ir su minimaliu funkcionalumu dviračiai treniruokliai kainuoja nuo 100 Eur. Jie neturi daug papildomų funkcijų, tačiau tiks neintensyvioms treniruotėms namuose. Šie treniruokliai dažnai būna nedideli ir kompaktiški, tad nereikės sukti galvos kaip jį sutalpinti nedideliame kambaryje ar kur jį laikyti, kai jis nenaudojamas.

Turintiems stuburo traumų, vyresnio amžiaus ar naudotojams su ribotu mobilumu rekomenduojamas dviratis treniruoklis su horizontalia sėdyne. Ant jų patogiau užlipti ir nuo jų nulipti. Sėdynė su atlošu taip pat padidina komfortą treniruotės metu. Šie treniruokliai tinkami ir reabilitacijai.

Jei treniruokliu naudotis planuojate ne tik jūs, bet ir kiti šeimos nariai, itin rekomenduojama atkreipti dėmesį į maksimalų rekomenduojamą naudotojo svorį ir sėdynės bei vairo reguliavimo galimybę. Tai padės dviratį pritaikyti skirtingų ūgių ir svorių naudotojams ir garantuos patogumą.

Papildomos funkcijos

Kasdienėms treniruotėms namuose pakaks treniruoklio, kuris turi apie 10 programų ir pasipriešinimo lygių. Treniruočių metu itin praverčia pulso sensoriai, įmontuoti treniruoklio rankenose. Jie padės jums stebėti savo pulsą treniruotės metu ir matyti, kada reikėtų sumažinti, o kada padidinti tempą. Šitaip nepersitempsite, jūsų organizmas nepervargs.

Treniruoklio ekranas itin pravers, jei norite sekti savo progresą. Jame matysite tokius rodmenis, kaip greitis, treniruotės laikas, nuvažiuotas atstumas, sudegintų kalorijų skaičius ir pan. Kai kurie dviračiai treniruokliai turi net su Google Maps Street View suderintą programą. Jos pagalba galite pasirinkti norimą maršrutą ir jūsų treniruotės sudėtingumas keisis atsižvelgiant į tame maršrute esančias kliūtis – kalnus, nuolydžius ir pan.

Tokius treniruoklius dažnai galite sujungti su savo išmaniuoju įrenginiu, treniruotės metu klausytis muzikos, skaityti naujienas ar žiūrėti mėgstamą laidą ar serialą. Dažnas dviratis treniruoklis turi išmaniojo įrenginio bei vandens buteliuko ar gertuvės laikiklius, kurie pravers treniruotės metu.

Perkant dviratį treniruoklį rekomenduojama apžvelgti treniruoklių technines charakteristikas, palyginti treniruoklius. Perkant internetu galite paskaityti kitų naudotojų atsiliepimus, apžvalgas. Visgi svarbiausia – atsižvelgti į savo poreikius ir nebijoti konsultuotis su kvalifikuotais specialistais, kurie jums parekomenduos geriausiai jūsų lūkesčius atitiksiančią prekę.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui