Bintai boksui yra būtinybė norint apsisaugoti nuo galimų sužalojimų ir traumų treniruočių bei varžybų metu. Jie sutvirtina ir apsaugo bei prilaiko riešą, krumplius, rankos ir pirštų sąnarius. Taip pat puikiai sugeria prakaitą, tad bokso pirštinės greičiau džiūsta ir tarnauja jums ilgiau. Visgi ne retam sportininkui, bent jau pradedant treniruotis, kyla vienas klausimas: kaip tinkamai juos vynioti?

Kodėl dėvimi bintai boksui?

Bintai boksui turi vieną paskirtį – apsaugoti boksininko svarbiausią įrankį ir „ginklą“ – rankas. Daugelis žmonių klaidingai mano, kad bintai reikalingi dėl papildomo paminkštinimo ir krumplių apsaugos. Klystate! Bintų paskirtis ne tokia, tam skirtos bokso pirštinės.

Bokso bintai skirti apsaugoti jūsų sąnarius ir judančius kauliukus. Rankų apvyniojimas bintais sutvirtina visus sąnarius, tad jų dėka smūgis pasiskirsto tolygiai po visą ranką. Smūgiuodami mažiausiai norite, kad jūsų sąnariai judėtų laisvai – tokiu atveju galite patirti lūžį. Jei jūsų neištiks blogiausias variantas, nepamirškite, kad vis vien galite susižaloti rankas, kas trukdys atlikti kasdienius darbus – rašyti kompiuteriu, laikyti rašiklį ar nešti daiktus.

Kaip vynioti?

Iš pradžių jums reikės bintų. Standartiniai jų ilgiai – 4 ir 2,5 metrai. 4 metrų ilgio bintai boksui tiks didesnėms rankoms, tuo metu mažesnėms rankoms pakaks ir 2,5 metrų ilgio bintų. Geresni yra pusiau elastiniai bintai – jie patogesni ir geriau prilaiko sąnarius, juos lengviau vynioti. Patogiausia, jei bintai viename gale turi kilpas nykščiui – jos padės lengviau vynioti.

1. Uždėkite kilpą ant nykščio ir vyniokite pro išorinę delno pusę. Taip vynioti reikia tam, kad bintas įsitemptų sugniaužus kumštį. Jei vynioti pradėsite per vidinę delno pusę, sugniaužus kumštį bintas atsilaisvins. Taip pat toks vyniojimas gali reikšti, kad viduryje treniruotės, bintui atsilaisvinus, gali prireikti jį pervynioti.

2. Tris kartus apvyniokite riešą. Tai suteiks papildomos apsaugos riešui. Jei jūsų bintai trumpi ar didelės rankos, galite vynioti dukart. Kai kuriems boksininkams patinka, kai riešai būna laisvesni.

3. Tris kartus apvyniokite delną. Nesistenkite apvynioti krumplių. Apsukę delną bintu tris kartus, grįžkite virš nykščio ties riešu.

4. Vyniokite bintus tarp pirštų. Vyniodami nuo nykščio per delno išorinę pusę nusileiskite tarp mažylio ir bevardžio pirštų, pasukite į šoną tarp rodomojo piršto ir nykščio, tada per išorinę delno pusę vyniokite link kitos rankos pusės ir atgal link riešo, virš nykščio. Taip išorinėje delno pusėje bintas bus susikryžiavęs. Pakartokite šiuos veiksmus tris kartus vyniodami aplink kiekviena pirštą. Taip bintas vyniojamas tam, kad atskirtumėte krumplius. Taip smūgio metu jie nesusidurs ir išvengsite traumos jiems susiduriant.

5. Vieną kartą apvyniokite nykštį ir grįžkite link išorinės delno pusės.

6. Įtvirtinkite nykštį. Bintu apvyniokite nykštį iš išorinės pusės ir toliau leiskitės žemyn delnu. Tai įtvirtina nykštį ir apsaugo jį. Atkreipkite dėmesį į tai, kad bintas pakeičia pusę.

7. Tris kartus apvyniokite aplink krumplius.

8. Papildomi apsukimai. Jei binto liko, galite apsukti delną dar kelis kartus arba labiau sutvirtinti krumplius. Tik neįsijauskite ir nesukite per storai – rankos gali netilpti į pirštines. Vynioti pabaikite tiek riešu. Tinkamiausias binto vyniojimo užbaigimas – naudojant kibią velcro juostelę. 

Sveikiname, jūsų bokso bintai tinkamai užvynioti!

Jei liko neaiškių žingsnių, galite pasižiūrėti šį vaizdo įrašą:

 

* Kiekvienas turi sau tinkamiausią būdą, tai tik vienas iš būdų kaip galima bintus vynioti.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".