Paspirtukas – puiki pramoga ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Tačiau populiarėja ne tik elektriniai paspirtukai. Vis populiaresni darosi ir triukiniai paspirtukai, kurie vis dažniau sutinkami parkuose, ant rampų, gatvėse.

Triukiniai paspirtukai – tokie paspirtukai, kurie sukurti atlikti šuoliams ir triukams. Tokie paspirtukai įprastai neturi sulankstymo mechanizmo ar reguliuojamo vairo aukščio, kuriuos dažnai turi įprastiniai paspirtukai. Šių funkcijų atsisakoma tam, kad paspirtukas būtų kuo tvirtesnis. Paprastai triukiniai paspirtukai būna sunkesni ir brangesni nei sulankstomi.

Kaip išsirinkti triukinį paspirtuką?

Prekyboje galite rasti begalę skirtingų triukinių paspirtukų, tačiau į ką atsižvelgti renkantis? Kaip žinoti, kuris triukinis paspirtukas tiks būtent jums?

  • Jūsų įgūdžiai. Praktiškai visi triukinių paspirtukų modeliai tinkami pradedantiesiems, tačiau labiau patyrę asmenys veikiausiai norės įsigyti geresnį, brangesnį paspirtuką, kuris jiems ilgiau tarnaus ir bus kokybiškesnis.
  • Kaina. Jei esate tik pradedantysis, itin brangaus paspirtuko pirkti neverta, tačiau būtinai atsižvelkite į jo kokybę. Kalbant apie triukinius paspirtukus, didesnė kaina dažnai reiškia geresnę kokybę.
  • Maksimalus naudotojo svoris. Paspirtukai – ne tik vaikams! Daugelis triukinių paspirtukų šiais laikais turi platesnį pagrindą ir atlaiko didesnį svorį: nuo 50 iki 100 kg.
  • Vairas. Daugelis triukinių paspirtukų turi pritvirtinamą vienos dalies vairą, kuris suteikia daugiau stabilumo ir tvirtumo. Svarbu išsirinkti paspirtuką, kurio vairo aukštis jums puikiai tiks, jis dažniausiai nereguliuojamas. Jums labiausiai tiks toks paspirtukas, kurio rankenos laikantis važiavimo metu jūsų nugara nebus per daug sulenkta (nugara turi būti ganėtinai tiesi) – juosmens lygyje. Y formos paspirtukų vairai užtikrina tolygų apkrovos pasiskirstymą ir yra patvaresni, tačiau T formos vairai – paprastesni, saugūs ir lengvi.
  • Paspirtuko svoris. Daugelis paspirtukų pagaminti iš lengvo aliuminio, tačiau dažnai jie sveria kiek daugiau nei sulankstomi paspirtukai. Geriausias sprendimas – paspirtukas, sveriantis apie 4 kilogramus, tačiau pradedantiesiems rekomenduojami lengvesni triukiniai paspirtukai, kuriais lengviau manevruoti.
  • Kompresijos sistema. Gera kompresijos sistema taip pat padės išsirinkti paspirtuką. Srieginė kompresijos sistema – visuomet puikus pasirinkimas.

Kaip matote, perkant paspirtuką yra nemažai aspektų, kuriuos reikėtų apsvarstyti. Žinoma, ne mažiau svarbus ir paspirtuko dizainas – ryškios, patinkančios spalvos ar dizainas paskatins jus paspirtuku važinėtis dažniau. Jei vis dar negalite apsispręsti, kreipkitės į konsultantus – jie tikrai mielai jums patars ir atsakys į visus jūsų klausimus.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".