Stalo futbolas – nepaprastai smagus, azartiškas ir kupinas adrenalino žaidimas, padėsiantis atsikratyti nuobodulio, prasiblaškyti ir pasikrauti energijos. Šis žaidimas vis populiarėja mokyklose, universitetuose, biuruose, baruose ir kitose vietose, juo mėgaujasi tiek vaikai, tiek suaugusieji. Norint jį žaisti nereikia būtų futbolo mėgėju ar žinoti jo taisykles, pakanka žinoti tai, kad turite įmušti kamuoliuką į priešininko vartus. Žinoma, norint žaisti šį žaidimą reikalingas stalo futbolo stalas.

Ankstesniame įraše pasakojome jums apie stalo futbolo stalų tipus, tad šiame įraše paminėsime svarbiausius komponentus ir parametrus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti perkant stalo futbolo stalą namams.

Dydis

Standartinis pilno dydžio stalo futbolo stalas yra maždaug 140 cm ilgio ir 70 cm pločio. Reikėtų prisiminti, kad strypų rankenų ilgis nėra įskaičiuotas į šiuos matmenis. Jei perkate stalą, kurį norėsite statyti siauroje vietoje, įsitikinkite, kad jo matmenys pateikiami su pilnai ištrauktais strypais, kitu atveju žaisti bus sudėtinga. Rekomenduojama žaidimo erdvė stalo futbolą žaidžiant suaugusiesiems yra 2 x 2,5 metro.

Žaidėjų parametrai

Žaidėjais (angl. goalies) vadinami stalo futbolo žaidimo lauke esantys žmogeliukai. Kai kurie stalai vienoje linijoje turi po tris žaidėjus, kiti – po vieną. Žaidėjų kiekis priklauso nuo jūsų pasirinkimo: dauguma stalų JAV gaminami su trimis žaidėjais, tuo metu JK gaminami stalai dažniausiai būna su vienu žaidėju. Trijų žaidėjų stalai leidžia žaisti greičiau, o vieno žaidėjo stalai iš jūsų reikalaus daugiau tikslumo ir įgūdžių. Kai kuriuose staluose galima nesunkiai pakeisti žaidėjų skaičių ant strypų, tad tokie stalai universalesni.

Jei norite žaisti kaip tikras profesionalas, rinkitės žaidėjus, kurie yra puikiai subalansuoti. Tokiu būdu žaidėjas visuomet pasiliks horizontalioje pozicijoje kai iš rankos paleisite žaidimo strypą ir jums nereikės jaudintis dėl kliūčių mušant kamuoliuką.

Pagrindo išlyginimo mechanizmas

Jei norite žaisti „švariai“, pasidomėkite, ar stalas, kurį ruošiatės pirkti turi pagrindo išlyginimo mechanizmą. Be jo, esant nelygiam pagrindui, stalas bus šiek tiek pakrypęs, kad gali suteikti pranašumą vienam iš žaidėjų. Galite rasti stalų su trimis skirtingais išlyginimo mechanizmais, tačiau jie visi atlieka tą pačią funkciją.

Strypai

Dalykas, dėl kurio tikrai neturėtumėte dvejoti renkantis – metaliniai strypai. Tuščiaviduriai strypai – geriausias pasirinkimas, nes jie nėra sunkūs, o tai pagreitina jūsų žaidimo tempą. Daugelis aukštos klasės stalų turi tuščiavidurius strypus, tuo metu vidurinės klasės stalai gaminami su pilnaviduriais strypais. Pilnaviduriai metaliniai strypai taip pat geri, tačiau tuščiaviduriai, lengvesni strypai pagreitins žaidimo tempą ir leis įmušti itin greitų įvarčių.

Stalo futbolo stalai gali būti su ištisiniais (arba kitaip vientisais) ir teleskopiniais strypais. Teleskopiniai strypai neišsikiša pro korpusą kitoje pusėje, todėl yra saugesni (ypač jei žaidimo metu netoliese sukiojasi maži vaikai). Ištisiniai strypai paprastai yra tvirtesni ir atsparesni didelėms apkrovoms.

Konstrukcija ir medžiagos

Rinkdamiesi stalo futbolo stalą pastebėsite, kad jei gaminami iš kelių skirtingų medžiagų: vientisos medienos, medžio drožlių plokštės (MDF) ir kombinuoti. Žinoma, geriausi yra iš medienos pagaminti stalai, o prasčiausi – iš MDF. Iš medienos pagaminti stalai nėra atsparūs drėgmei, tad gali šiek tiek deformuotis. Kombinuoti stalai atsparūs drėgmei, tad nesideformuos. Šie stalai taip pat yra itin patvarūs, jei medžiagos svoris yra apie 2,5 cm. Iš medžio drožlių plokščių pagaminti stalai dažnai būna ne tokie patvarūs, tad po kurio laiko, intensyviai jį naudojant, gali nusidėvėti ar netgi sulūžti.

Stalo paviršius

Renkantis stalo futbolo stalą reikėtų atkreipti dėmesį į jo paviršių. Net jei ir negalite jo fiziškai apžiūrėti, dažnai pakanka paskaityti aprašymą. Rinkinės laminuotą, o ne klijuotą paviršių. Kodėl? Priklijuojamas paviršius gali atsiklijuoti ir susivynioti, kas kliudys žaisti. Dėl tos pačios priežasties venkite ir priklijuojamų linijų žaidimo lauke. Reikėtų atsižvelgti ir į žaidimo paviršiaus kietumą – kuo kietesnis paviršius, tuo greičiau ir sklandžiau kamuoliukas riedės.

Dažnas žaidėjas nežino, kad aukštesnės kokybės stalo futbolo stalai būna surenkami. Tai – dar vienas dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį perkant stalą.

Tikimės, kad bent šiek tiek pagelbėjome jums renkantis stalo futbolo stalą ir kad jūsų pasirinktas stalas tarnaus jums ilgus metus!

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".