Oro ritulys – įtraukiantis žaidimas, kurio metu du arba keturi žaidėjai žaidžia vienas prieš vieną arba poromis ant mažos trinties stalo. Norint žaisti reikalingas ne tik oro ritulio stalas, bet ir stūmuklių bei ritulio. Naudodamiesi stūmikliais žaidėjai bando įmušti ritulį į priešininko vartus ir saugo savo vartus nuo priešininko įvarčių. Žaidžiama iki kol vienas žaidėjas surenka numatytą taškų skaičių (įprastai septynis arba devynis) arba kol baigiasi nustatytas laikas.

Žaidimas buvo išrastas trijų „Brunswick Billiards“ kompanijos inžinierių pastangų dėka. Jie tris metus – nuo 1969 m. – dirbo ties jo kūrimu ir tobulinimu. Žaidimas bene iškart tapo sėkmingu ir buvo pradėti rengti jo turnyrai. Dabar oro ritulys ypač populiarus Jungtinėse Valstijose, Venesueloje, Ispanijoje, Rusijoje, Čekijoje ir kitose šalyse.

Įprastas stalo ritulio stalas susideda iš didelės žaidimo aikštelės, apsuptos sienelėmis, kurios apsaugo ritulį nuo išslydimo. Abiejuose stalo galuose yra „vartai“, į kuriuos žaidėjai stengiasi įmušti ritulį. Oro ritulio stalo paviršiuje yra specialios oro skylutės, kurios palengvina rutulio judėjimą.

Oro ritulio stalas: kaip išsirinkti?

Oro ritulio stalo pirkimas gali tapti sudėtinga užduotimi. Ypač, jei nežinote nuo ko pradėti. Būtent dėl šios priežasties šiandien pateiksime jums keletą patarimų.

  • Pirkdami oro ritulio stalą atkreipkite dėmesį į sieneles, juosiančias stalą. Laikykitės atokiau nuo stalų su plonomis laminuoto aliuminio sienelėmis. Jei norite geresnio ritulio atšokimo ir ilgaamžiškesnio stalo, rinkitės stalą su tvirtesnėmis aliuminėmis arba storo nailono sienelėmis.
  • Kitas svarbus elementas renkantis – stalo bazė. Labai svarbu, kad stalas būtų stabilus, turėtų tvirtą bazę ir kojas. Geriausia rinktis stalą su metalinėmis arba laminuotos medienos kojomis. Norėdami patikrinti ar stalas stabilus, stumtelėkite jį. Taip pat patikrinkite, ar stalas turi nelygaus pagrindo išlyginimo sistemą. Ant nelygaus pagrindo stovintis stalas gali suteikti pranašumą vienam iš žaidėjų.
  • Elektroninė taškų skaičiavimo sistema leis pasijausti profesionalu žaidžiant namuose. Rinkitės infraraudonųjų spindulių taškų skaičiavimo sistemą, nes ji yra patikimesnė nei mechaniniai jutikliai.
  • Taip pat turėtumėte atsižvelgti į oro ritulio stalo variklį. Variklis turėtų būti aukštos galios, patvirtintas UL. Toks variklis užtikrins sklandų ir pastovų oro srautą bei tylų veikimą.
  • Verčiau rinkitės stalą, kuris maitinamas įjungus jį į elektros lizdą, o ne baterijomis. Toks stalas padės jums sutaupyti pinigų, nes nereiks kaskart pirkti naujų baterijų. Kai kurie stalai gali būti maitinami abiem būdais.
  • Visus oro ritulio stalus reikia surinkti. Prieš pirkdami sužinokite kiek darbo reikės įdėti į surinkimą. Kai kuriems stalams tereikia prisukti kojas, norint surinkti kitus reikia įdėti daugiau darbo. Prie stalo turėtų būti pridėtos išsamios surinkimo instrukcijos.

Oro ritulys – įtraukiantis žaidimas, kaitinantis žaidėjų aistras. Jis nėra tik smagus. Žaidžiant oro ritulį lavinama akių ir rankų koordinacija, reakcija, vikrumas. Oro ritulio stalas leis jums smagiai leisti laiką su šeima ir draugais. Žinoma, jo pasirinkimas gali tapti kiek sudėtingu, tačiau tai, kad turite daug pasirinkimo variantų reiškia ir plačią pasirinkimo laisvę. Paskutinis mūsų patarimas – susidaryti norimo stalo savybių sąrašą. Tai padės sumažinti tinkamų stalų kiekį ir greičiau apsispręsti.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui