Irklentės arba SUP (angl. Stand-Up Paddle Boards) – sparčiai populiarėjantis, atpalaiduojantis laisvalaikio praleidimo ant vandens būdas. Stovėdami ant irklentės galite irtis tiek upe, tiek ežeru, tiek jūra – jums tereikia pačios irklentės ir irklo! Visgi, jei niekada nebandėte irklenčių sporto ar turite tik šiek tiek plaukiojimo ant irklentės patirties ir norite įsigyti nuosavą lentą, gali kilti keblumų. Tad į ką atsižvelgti renkantis irklentę?

Irklenčių tipai

Visų pirma patartina susipažinti su skirtingais irklenčių tipais ir jų paskirtimis. Yra keturi pagrindiniai irklenčių tipai:

  • Surf specific arba bangų raižymui skirtos irklentės paprastai yra trumpesnės nei kitos irklentės, turi siauresnę nosį ir uodegą, nuo nosies iki uodegos dažnai būna didesnis linkis. Dėl šių savybių, irklentė labiau tinkama bangoms gaudyti, tačiau yra ne tokia stabili ir greita palyginti su kitomis irklenčių rūšimis, plaukiant lygiu vandeniu.
  • Touring arba turistinės – ilgesniems atstumams plaukti sukurtos irklentės tinkamos plaukiant tiek lygiu, tiek neramiu vandeniu. Jų ilga ir smaili nosis padeda plaukti tiesiai ir efektyviau slysti vandeniu. Tokios irklentės paprastai ant denio turi tvirtinimo taškus, o tai leidžia jums saugiai gabentis savo daiktus ar pritvirtinti aksesuarus.
  • Race arba lenktyninės irklentės labai panašios į turistines irklentes, tačiau jos šiek tiek siauresnės ir ilgesnės. Dėl šios priežasties šio tipo irklentės yra itin greitos, tačiau nėra tokios stabilios kaip turistinės ir yra skirtos lenktynėms.
  • All around arba universalios irklentės – didžiausios, populiariausios ir dažniausiai perkamos lentos. Jos ilgesnės, storesnės ir platesnės nei dauguma kitų irklenčių, tačiau trumpesnės nei lenktyninės ir plonesnės nei turistinės irklentės. Dėl savo matmenų šios irklentės suteikia puikią pusiausvyrą, stabilumą ir išlieka itin universalios. Daugelis šiam tipui priklausančių irklenčių puikiai tiks pradedantiesiems, pramoginiam irklavimui ant ramaus vandens.

Patarimai renkantis irklentę

Renkantis irklentę reikėtų apsvarstyti ne tik savo patirtis ir norimą irklentės paskirtį, bet ir kitus daugiau ar mažiau svarbius aspektus.

  • Bene didžiausia klaida, kurią galite padaryti pirkdamas irklentę – išsirinkti per mažą, tad rinkdamiesi atsižvelkite į savo ūgį ir svorį. Mažesnė irklentė visuomet mažiau stabili, tad lengvesnis žmogus turėtų rinkis mažesnę, o sunkesnis – didesnę, didesnio tūrio irklentę.
  • Pasvarstykite kaip dažnai ruošiatės plaukioti? Jei planuojate irklentę naudoti dažnai ir irstytis kone kiekvieną savaitgalį, rinkitės tokią, kurios taip greit „neišaugsite“ tobulėjant jūsų įgūdžiams.
  • Jei turite didelį automobilį ar stogo bagažinę ant jo, kurie padės jums irklentę transportuoti, ar garažą, kur galėsite ją laikyti, kai nenaudojate, rinktis galite bet kurį modelį. Tačiau, jei automobilio neturite arba gyvenate nedideliame bute – pripučiama irklentė, kuri neužima daug vietos, bus geriausias pasirinkimas.
  • Jei irklente dalintis planuojate su šeimos nariais ar draugais, jums taip pat reikės į tai atsižvelgti. Gaminamos ir didelės šeimyninės irklentės, kuriomis vienu metu gali plaukti net keletas žmonių. Galbūt ji taps puikiu pasirinkimu?

Šiais laikais itin populiarios pripučiamos irklentės, kurios tvirtos, lengvos ir gali būti pripučiamos net iki 27 psi, tad nelinksta ant jų stovint. Iš tokios irklentės išleidus orą, ji neužims daug vietos ir, prireikus, ją bus lengva transportuoti.

Jei vis dar kyla klausimų, užsukite į mūsų parduotuves Vilniuje arba Kaune, arba parašykite mums el. laišką ir mielai jums patarsime.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".