Pasunkinti kamuoliai – itin universalus sporto inventorius. Jų pagrindinis bruožas – svoris, kuris gali būti pritaikytas pagal individualius poreikius. Tokie kamuoliai dažnai naudojami reabilitacijai, tačiau dėl didelio krūvio raumenims dažnai pasirenkami naudoti ir įprastų treniruočių metu. Tad kokia jo nauda? Kaip atrodo treniruotės, naudojantis medicininiu kamuoliu? Kokio tokių treniruočių poveikio galime tikėtis?

 

Pasunkinti kamuoliai: kodėl verta juos naudoti?

  • Svoriniai, kimštiniai arba medicininiai kamuoliai gali padėti paįvairinti treniruotės. Jie padės atlikti įprastus pratimus šiek tiek kitaip. Jums tereikia pasirinkti tinkamo svorio kamuolį ir, progresuojant, pamažu didinti svorį.
  • Šie kamuoliai itin naudingi atliekant apšilimą arba ruošiantis varžyboms. Mėtydami kamuolį arba atlikdami pasisukimus, kai kamuolį laikote rankomis, lavinate savo taiklumą, tikslumą ir greitį.
  • Minkšto pasunkinto kamuolio naudojimas – saugus. Jo lygus paviršius nesužalos jūsų, jei kamuolys išsprūs jums iš rankų. Juo naudotis nesibaimindami gali tiek pradedantieji, tiek neseniai pagimdžiusios moterys, tiek vyresnio amžiaus žmonės.
  • Treniruotės su medicininiu kamuoliu gali būti itin linksmos! Jos padės jums atsikratyti streso ir atsipalaiduoti. Kamuolį galite naudoti atlikdami pusiausvyros lavinimo pratimus.
  • Svoriniai kamuoliai padaro įprastinius pratimus efektyvesniais. Jei jaučiate, kad jūsų raumenys apsiprato su kamuolio svoriu ir darosi kiek per lengvas, padidinkite jo svorį.
  • Pasunktinas kamuolys pasirūpins jūsų stuburu ir taisyklinga laikysena. Raumenų įtampos išlaikymas atpalaiduoja stuburą ir padidina sąnarių mobilumą bei užkerta kelią osteoporozei.

 

Ką reikėtų prisiminti naudojant pasunkintą kamuolį?

Norėdami pradėti treniruotis naudodami pasunkintą kamuolį, jau turėtumėte mokėti taisyklingai atlikti įtūpstus, pritūpimus ir atsilenkimus. Atlikdami šiuos pratimus rankose tvirtai laikykite mažą medicininį kamuolį, kamuolio svoris padidins treniruotės intensyvumą. Atlikti šiuos pratimus naudojant pasunkintą kamuolį vietoje įprastų svorių – saugiau.

Žinoma, nereikėtų pamiršti to, kad kamuolį naudoti reikia taisyklingai, antraip tai gali privesti prie stuburo traumos. Kiekvieną treniruotę reikia pradėti nuo lengvo apšilimo ir užbaigti tempimo pratimais. Taip pat itin svarbu nepasirinkti per sunkaus kamuolio, ypač pradžioje. Pradedant treniruotis rinkitės kamuolį, kuris sveria iki 3 kg. Apsipratę su naudojamu svoriu galite rinktis ir sunkesnį kamuolį. Tik itin patyrę sportininkai turėtų rinktis sunkesnius kamuolius.

 

Kaip atrodo treniruotės su pasunkintu kamuoliu?

Kaip naudoti kamuolį norint sustiprinti korpuso ar pilvo preso raumenis? Tam galite atlikti įprastus atsilenkimus, tačiau rankomis ties krūtine arba virš galvos turėtumėte laikyti kamuolį. Kitas itin populiarus pratimas – vadinamieji „rusiški pasisukimai“ (angl. Russian twists). Juos atlikti galite sėdėdami, šiek tiek pakėlę kojas nuo žemės, rankose laikydami kamuolį ir, pasisukant, perkeldami iš vienos pusės į kitą. Kamuolį visuomet laikykite rankose, tačiau nepamirškite, kad sukantis dirbti turi visas kūnas, ne tik rankos.

Pasunkinti kamuoliai gali būti naudojami paįvairinti ir paintensyvinti bene bet kuriam pratimui, tereikia fantazijos. Visgi svarbiausia treniruotės metu nepersistengti ir nesusižaloti, tad būtinai pasirinkite tinkamo svorio kamuolį.

 

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".