Šachmatai ir šaškės

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokie yra geriausi šachmatų ir šaškių rinkiniai pradedantiesiems?

Pradedančiųjų šachmatų ir šaškių rinkiniams paprastai pakanka pagrindinio rinkinio. Šachmatų lenta turėtų būti 8x8 colių dydžio, iš viso 64 figūros. Lentos turėtų būti pagamintos iš medžio arba patvaraus plastiko. Šių rinkinių kainos paprastai svyruoja nuo 10 iki 20 eurų.

Kuo skiriasi šachmatų ir šaškių lentos?

Šachmatų ir šaškių lentos daugiausia skiriasi dydžiu ir forma. Šachmatų lentos paprastai būna didesnės nei šaškių lentos ir yra kvadrato formos su aštuoniomis eilutėmis ir stulpeliais pakaitomis spalvomis. Šaškių lenta yra stačiakampio formos su 12 tos pačios spalvos eilučių ir stulpelių.

Kaip reikia laikyti šachmatų ir šaškių figūras?

Šachmatų figūras reikia laikyti saugioje dėžutėje, pavyzdžiui, medinėje ar plastikinėje. Konteineris turėtų būti pakankamai didelis, kad jame tilptų visos figūrėlės. Šaškių figūros turėtų būti laikomos mažoje dėžutėje, maišelyje arba maišelyje, kurį galima užplombuoti. Abiejų tipų figūrėles galima laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.

Kokias taisykles reikia žinoti žaidžiant šachmatais ir šaškėmis?

Žaisti šachmatais: 1. Šachmatų žaidimo tikslas - duoti šachmatą priešininko karaliui. 2. Kiekvienas žaidėjas turi 16 figūrų: 1 karalius, 1 karalienė, 2 varnėnai, 2 vyskupai, 2 riteriai ir 8 pėstininkai. 3. Visos figūros juda skirtingai. 4. Ėmimas į nelaisvę - tai būdas, kuriuo figūros pašalinamos nuo lentos. 5. Žaidimas baigiasi, kai vienas iš žaidėjų gauna šachmatą arba kai yra aklavietė. Kaip žaisti šaškėmis: 1. Žaidimo tikslas - perimti visas priešininko figūrėles. 2. Visos figūros pradedamos statyti 8x8 lentoje. 3. Figūrėlės gali būti tik

Ar yra kokių nors strategijų, kaip laimėti šachmatų ir šaškių partijas?

Norint laimėti šachmatų ir šaškių partijas, galima naudoti kelias strategijas. Viena iš strategijų - pradėti vystyti figūras, kad sukurtumėte palankią poziciją. Antra, stenkitės kontroliuoti lentos centrą, savo figūromis kontroliuodami keturis centrinius kvadratus. Tai gali padėti įgyti pranašumą prieš priešininką. Be to, visuomet stebėkite, ar nėra galimų užgrobimų, nes taip galite gauti daugiau figūrų, o kartu ir daugiau lentos kontrolės. Galiausiai, bet ne mažiau svarbu, visada siekite stiprios pabaigos, užtikrindami, kad jūsų figūros būtų gerai išdėstytos ir suderintos.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".