Žvejybos reikmenys

Žvejyba – vienas iš labiausiai kantrybę ugdančių laisvalaikio praleidimo būdų, tinkamas visais metų laikais. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog tai nuobodus užsiėmimas, pagavus laimikį visas nuobodulys pasimiršta. Užplūsta net tik džiaugsmas, bet ir azartas pagauti daugiau arba didesnių žuvų. Galiausiai, vieniems toks kantrybės ugdymas tampa nepamainomu hobiu, kitiems – vienkartiniu užsiėmimu.

Nesvarbu, ar žvejosite tik kartą ar du per metus, ar meškerę mesite kelis kartus per mėnesį ar net savaitę, be pagrindinių žvejybos atributų – meškerės, ritės, valo ir jauko – apie stambų laimikį galėsite tik pasvajoti. Visgi šią pramogą galite praturtinti, net tik įsigiję kokybiškesnę meškerę ar valą, bet ir nepamiršę stovų meškerėms, echolotų ir sonarų, kibimo indikatorių, svarstyklių bei kitų aksesuarų ir priedų žūklei.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas

Žvejybos reikmenys internetu

Žvejyba – nemažai kantrybės reikalaujantis laisvalaikio praleidimo būdas, kuriuo galima užsiimti visais metų laikais, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Tiesa, šis užsiėmimas taip pat yra labai azartiškas ir suteikiantis galimybę pasivaržyti. Norint pagauti išsvajotą laimikį prireiks ne tik kantrybės, bet ir įvairių žūklės reikmenų, kurių pasirinkimas tikrai platus. Net ir patys išrankiausi profesionalai mūsų asortimente suras sau tinkamų reikmenų, o pradedantieji galės susikrauti būtiniausių prekių krepšelį. Užsukite ir apžiūrėkite, kas naujo siūloma el. Powersport.lt parduotuvėje.

Kokius žūklės reikmenis rinktis?

Vieni žvejybos reikmenys – pagrindiniai, be kurių niekaip negalima apsieiti, kiti – papildomi, suteikiantys daugiau komforto ir padedantys lengviau sugauti laimikį. Pradedantiesiems išsirinkti tinkamas priemones gali būti sunku, tačiau kuo daugiau praktikos, tuo lengviau bus ateityje. Norėdami išsirinkti tinkamas ir reikalingas žvejybos priemones, atsižvelkite į tai, kaip dažnai žvejojate ir kokius reikalavimus keliate. Patyrę žvejai, turbūt, bus kur kas įnoringesni, o pradedantieji rinksis paprastesnius žvejybos atributus.

Powersport.lt asortimente rasite meškerių, ričių, valų, kabliukų, svarelių, jaukų ir blizgių, be kurių nepavyks apsieiti nei pradedantiesiems žvejams, nei profesionalams. Šių žvejybos priemonių pasirinkimas – išties platus, todėl reikės priimti ne vieną svarbų sprendimą. Kartais padėti apsispręsti gali kitų žvejybos entuziastų patarimai arba galite perskaityti jus dominančių produktų apžvalgas. Juk nesuinteresuotų žmonių nuomonė – dažniausiai būna objektyvi ir tiksli, o turėdami daugiau informacijos daug lengviau išsirinksite tinkamas žvejybos priemones, pateisinančias visus Jūsų lūkesčius. Taip pat prieš perkant bet kokį gaminį pravartu pasiskaityti produktų aprašus, kuriuose pateikiama svarbiausia gaminio informacija – tai irgi gali padėti priimti galutinį sprendimą. Kaina – tikrai ne visada atspindi kokybę, todėl ne visuomet reikia pirkti pačias brangiausias priemones, nes ir pigesni reikmenys gali būti kokybiški ir ilgai tarnaujantys.

Kiti žvejybos reikmenys nėra patys svarbiausi, tačiau tikrai palengvina žvejybą. Graibštai ir sieteliai pasitarnaus tiek norint išgriebti iš vandens laimikį, tiek jį laikyti, kol sugautą laimikį nuspręsite paleisti. Kitas žvejybos laimikiui laikyti skirtas įrankis – kibiras, kuriame ne tik patogu laikyti laimikį, bet ir vežtis namo. Tiesa, šį žvejybai skirtą atributą taip pat galėsite panaudoti ir kitiems tikslams, pvz., pasisemti ir atsinešti vandens. Dar vienas žvejybos atributas, kurį taip pat galima naudoti ir kitiems tikslams – karutis. Šis įrankis tikrai pravers, jei iki pat žvejybos vietos neįmanoma privažiuoti automobiliu. Susikrovus visus žvejybos atributus į karutį, nereiks kelis kartus keliauti iki automobilio. Stovai meškerėms suteiks daugiau komforto dugninės žvejybos entuziastams. Įsigijus stovą, nereiks laikyti meškerės rankose, todėl galėsite patogiai laukti, kol užkibs laimikis. Pagavaus laimikį svarbu ne tik žuvies rūšis, bet ir svoris, kurį neretai mėgstama spėlioti. Norint tiksliai pamatuoti sugautos žuvies svorį, naudojamos tiek elektroninės, tiek mechaninės svarstyklės. Aksesuarai ritėms ir meškerėms bus itin naudingi, jei nenorite keisti turimų atributų naujais. Kad nepasimestų visi būtini žvejybos priedai (kabliukai, jaukai, svareliai, blizgės) naudojami dėklai ir dėžutės, turintys daugybę mažų skyrelių. Tikri žvejybos entuziastai, norėdami patogiai ir saugiai transportuoti meškerę, turi specialius meškerės dėklus.

Minėtieji žvejybos atributai suteikia daugiau komforto pačiam žvejybos procesui, o echolotai ir sonarai bei kibimo indikatoriai padeda lengviau sugauti išsvajotą laimikį.  Echolotai ir sonarai padeda aptikti vandenyje esančias žuvis ultragarso bangų pagalba. Šios bangos, pasiekusios dugną arba žuvų būrį, sugrįžta atgal – tada pagal jų užfiksuotus duomenis apskaičiuojamas atstumas tarp žvejo ir galimo žuvų telkinio, o vaizdas po vandeniu matomas ekrane. Kibimo indikatoriai, pritvirtinti prie meškerės laikiklio, identifikuoja valo judėjimą bei vibraciją ir praneša apie tai žvejui. Vizualiniai indikatoriai atkreipia žvejo dėmesį ryškiomis spalvomis, o garsiniai – garsu.

Žvejybos atributai gali tapti puikia dovana žvejybos entuziastui, tačiau jei nieko nenutuokiate apie žvejybą, bet norite pradžiuginti žveją, galite padovanoti žvejybos suvenyrų. Itin tikroviškai atrodančios pagalvėlės-žuvys taps šmaikščia dovana žvejybos entuziastui.

Žvejybos reikmenys: kaina, akcijos, išpardavimai

Tikri žvejybos entuziastai žino geriausias vietas, kuriose galima įsigyti kokybiškų žvejybos reikmenų itin palankiomis kainomis. Viena iš tokių vietų – Powersport.lt internetinė parduotuvė, kurioje sau tinkamų reikmenų ras tiek profesionalas, tiek pradedantysis žvejys. NGT, ZFish, Gaby ir kitų prekių ženklų produktai mūsų e. parduotuvėje parduodami palankiomis kainomis. Tiesa, norintys dar labiau sutaupyti visada gali laukti išpardavimo, kurio metu žvejybos reikmenys pigiau įkris į Jūsų pirkinių krepšelį. Jei mėgstate planuoti savo biudžetą, norimą žvejybos atributą arba visą svarbiausių reikmenų komplektą galite įsigyti išsimokėtinai. Tokiu būdu už įsigytas prekes mokėsite dalimis, tačiau jomis galėsite naudotis vos tik gavę.

Pirkti internetu dabar ypač patogu, nes sutaupoma ne tik pinigų, bet ir laiko. Norint apsilankyti internetinėje parduotuvėje, nereikia kelti kojos iš namų, o ir eilių čia nebūna, todėl apsipirkimas internetu trunka vos kelias minutes. Pirkdami internetu už prekes galėsite atsiskaityti kaip Jums patogiau – pavedimu arba prekių pristatymo (atsiėmimo) metu. Dėl prekių pristatymo taip pat nereiks sukti galvos, nes mes pasirūpinsime patogiu ir greitu jų pristatymu iki pat namų durų. Įsigijus visas žvejybos priemones internetu, belieka planuoti laiką žūklei ir ieškoti žuvingo vandens telkinio.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokios yra geriausios meškerės?

Priklausomai nuo jūsų biudžeto, žvejybos būdo ir naudojimo srities, geriausios meškerės gali skirtis. Apskritai gera meškerė turėtų turėti jautrų viršūnėlę, tvirtą pagrindą ir patogią rankeną. Kiti veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti, yra meškerės ilgis, svoris, galia ir akcija.

Kokio tipo masalas geriausiai tinka žvejybai?

Tai priklauso nuo to, kokią žuvį žvejojate. Skirtingų rūšių žuvims geriau tinka skirtingi masalai. Apskritai gyvi masalai, tokie kaip sliekai, krevetės ar šapalai, yra geras pasirinkimas, taip pat dirbtiniai masalai, tokie kaip vobleriai, džigai ir karosai.

Kaip pasirinkti tinkamą meškerę?

Renkantis meškerę reikia atsižvelgti į keletą veiksnių. Turėtumėte nuspręsti, kokio tipo meškerės norite žvejybai. Svarbūs veiksniai yra linijos svoris, trūkimo stiprumas ir matomumas. Lynų svoris matuojamas kilogramais (kg), trūkimo stiprumas paprastai matuojamas kilogramais (kg) arba svarais (lbs), o matomumas paprastai nustatomas pagal matomumo laipsnį vandens paviršiuje. Be to, reikia nustatyti, iš kokios medžiagos bus pagamintas jūsų lynas. Vienagijai, fluorokarbono, pynės ir hibridai - tai vienos populiariausių medžiagų, iš kurių gaminamos meškerės. Galiausiai turėtumėte ieškoti linijos, kuri atitiktų jūsų biudžetą ir suteiktų pageidaujamas savybes, atitinkančias jūsų konkrečius žvejybos poreikius.

Kokio tipo ritė geriausiai tinka žvejybai?

Tai priklauso nuo to, kokią žvejybą ketinate vykdyti ir kokios rūšies žuvį žvejojate. Apskritai spiningo ritės geriausiai tinka lengvesnėms meškerėms, mažiau patyrusiems žvejams ir mažesnėms gėlavandenių žuvų rūšims, pavyzdžiui, pūgžliams, ešeriams ir upėtakiams, o masalo ir įprastinės ritės - sunkesnėms meškerėms, labiau patyrusiems žvejams ir didesnėms jūrinėms žuvų rūšims, pavyzdžiui, lašišoms, paltusams ir tunams.

Kuo skiriasi jūrinės ir gėlavandenės žvejybos įrankiai?

Sūriavandenės žvejybos įrankiai turi būti specialiai sukurti taip, kad būtų atsparūs korozijai dėl vandenyje esančios druskos, taip pat turi būti pritaikyti didesnėms ir stipresnėms žuvims. Kita vertus, gėlavandenės žvejybos įrankiai paprastai gaminami iš lengvesnių medžiagų ir mažesnių masalų bei kabliukų, kad būtų galima žvejoti įvairias mažas gėlavandenių žuvų rūšis. Abiejų tipų įrankių kaina gali labai skirtis, priklausomai nuo jų kokybės, dydžio ir komplekte esančių elementų skaičiaus.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".