Plaukimo akiniai

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas

Plaukimo akiniai ir kaukės

Plaukimas yra visapusiškai naudinga veikla, padedanti vienu metu ir atsipalaiduoti, ir sustiprinti kūno raumenis. Dėl šios savybės daugelis plaukimą laiko vienu smagiausių laisvalaikio praleidimo būdų, kurį nesudėtinga iš lauko perkelti į vidų. Ši populiari sporto šaka, laisvalaikio užsiėmimas viename, neapsieina be didesnį komfortą užtikrinančių atributų. Vienas iš jų yra plaukimo akiniai, užtikrinantys akių apsaugą ir gerą matomumą po vandeniu. Plaukimo akiniai praverčia ne tik įprastoms maudynėms baseine, ežere ar jūroje, bet ir nardant ar dalyvaujant plaukimo treniruotėse. Jie saugo akis nuo nepageidaujamo poveikio, pavyzdžiui, UV spindulių, baseinų vandenyje esančio, akis dirginančio chloro ir panašiai. Sukurdami oro tarpą tarp akių ir vandens, plaukimo akiniai ir kaukės užtikrina, jog nardymas ar plaukiojimas nesibaigtų sudirgusiomis akimis.

Plaukimo akiniai vs plaukimo kaukės

Prieš atidžiau nagrinėjant plaukimo akinių ir kaukių savybes svarbu suprasti jų skirtumus. Plaukimo kaukės, geriau žinomos kaip nardymo kaukės, priešingai negu plaukimo akiniai, dengia ne tik akis, bet ir nosį. Plaukimo kaukių lęšiai yra kur kas didesni. Tokia jų savybė leidžia patogiau tyrinėti povandeninį pasaulį. Be to, plaukimo kaukės gali būti komplektuojamos kartu su nardymo vamzdeliu, leidžiančiu patogiau kvėpuoti po vandeniu. Tuo metu plaukimo akiniai skiriasi priklausomai nuo pasirinkto plaukimo būdo ir vietos. Dėlto rinkoje galima rasti tiek rekreaciniam / poilsiniam plaukimui skirtų, tiek varžyboms ir treniruotėms pritaikytų plaukimo akinių su skirtingomis lęšių spalvomis.

  1. Rekreaciniai plaukimo akiniai yra pigesni negu kitų rūšių akiniai. Jie netinka ilgiems plaukiojimams ir ne visada turi nuo rasojimo apsaugančią dangą. Nepaisant to, jei plaukiojimas tėra malonus laisvalaikio praleidimo būdas ir norima sutaupyti, rekreaciniai plaukimo akiniai yra puikus pasirinkimas.
  2. Treniruotėms skirti plaukimo akiniai yra pritaikyti kasdieniniam naudojimui. Jie turi tarpines gumas, kurios sumažina akims tenkantį spaudimą ir užtikrina sandarumą. Kadangi šie plaukimo akiniai skirti dažnam ir ilgam naudojimui, jie yra kur kas patogesni už varžybinius ir pasižymi rekreaciniams akiniams mažiau būdingu patvarumu.
  3. Varžybiniai plaukimo akiniai, kaip ir skelbia jų pavadinimas, yra pritaikyti varžyboms. Jie itin stipriai prisispaudžia prie akių obuolių, nes neturi tarpinės gumos. Nors kai kurie plaukikai varžybinius plaukimo akinius naudoja treniruočių metu, dėl tarpinės gumos trūkumo jie nėra itin patogūs kasdieniam, ilgam plaukiojimui.

Plaukimo akinių ir kaukių lęšiai

Renkantis plaukimo akinius ar kaukes, svarbus ne tik tinkamas jų dydis, rūšis, bet ir lęšių spalva. Pasirinkta lęšių spalva turi įtakos matomumui po vandeniu. Nors didelę dalį prekyboje esančių plaukimo akinių ir kaukių sudaro skaidrius lęšius turintys modeliai, tai nereiškia, jog kitų spalvų variantai yra prastesni. Skirtingų spalvų lęšiais aprūpinti plaukimo akiniai tinka skirtingais atvejais. Dėlto ieškant tinkamiausio varianto, nereikėtų intuityviai rinktis šių plaukiojimo atributų spalvos.

  1. Skaidrūs bei šviesių spalvų plaukimo akinių lęšiai tiks mėgstantiems plaukioti rytais arba šia veikla besimėgaujančiais baseine. Plaukiojant ne itin ryškiai apšviestame vandenyje, visiškai skaidrūs plaukimo akiniai užtikrins maksimalų šviesos pralaidumą. Tuo metu šviesių spalvų – oranžinės, rožinės, žalios ar violetinės, lęšiai leis šviesiau matyti vaizdą po vandeniu.
  2. Metalinio, poliarizuoto paviršiaus plaukimo akiniai tinkamiausi ryškiai apšviestiems vandens telkiniams arba dalyvaujant varžybose. Plaukiojant vidaus baseine tokie akiniai gali apriboti matymą, nes jų lęšiai pritemdo vaizdą.
  3. Juodos ir mėlynos spalvos lęšiais aprūpinti plaukimo akiniai geriausias pasirinkimas ieškantiems universalaus varianto. Jie prasčiau negu metaliniai arba poliarizuoto paviršiaus plaukimo akiniai blokuoja saulę. Nepaisant to, tamsūs plaukimo akiniai nepaverčia vaizdo po vandeniu šviesesniu, kuo pasižymi šviesius lęšius turintys modeliai. Dėlto juodos arba mėlynos spalvos lęšiai tiks plaukiojant tiek debesuotomis, tiek saulėtomis dienomis bei gerai apšviestuose vidaus baseinuose.

Ieškote kur galite įsigyti kokybiškus plaukimo akinius ar kaukes geriausiomis kainomis? Pataikėte ten kur reikia. Platus PowerSport.lt asortimentas užtikrins, kad tiek pradedantysis, tiek profesionalus plaukikas ras geriausiai jo poreikius atitinkančius plaukimo akinius ir kaukes už priimtiniausią kainą. Žema plaukimo akinių kaina leis be jokios graužaties įsigyti gerai žinomų prekių ženklų, tokių kaip Aqua-Speed, Beco, Nike, Crowell plaukimo kaukes ir akinius. Įsigykite plaukimo akinius internetu arba fizinėse mūsų parduotuvėse Kaune arba Vilniuje ir visam laikui pamirškite sudirgusias akis.

 

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".