Beisbolas

Beisbolas ir softbolas – komandiniai lauko žaidimai (sporto šakos), iš žaidėjo reikalaujantys puikiai koordinuotų judesių, gerų refleksų ir aštraus nujautimo. Beisbolo tikslas – kuo didesniam skaičiui savo komandos žaidėjų padėti apibėgti kvadratą medine arba aliuminine lazda numušus kamuoliuką, taip pat leisti kuo mažiau priešininkų apibėgti kvadratą. Šį žaidimą 125 m ilgio ir 75 m pločio aikštėje žaidžia dvi komandos po devynis žaidėjus. Rungtynėse žaidžiami devyni kėliniai, kiekviename jų komanda vieną kartą puola ir vieną kartą ginasi. Šio žaidimo perdirbinys – softbolas.
Lietuvoje beisbolas žaisti pradėtas 1922 m. Tais metais Kaune įvyko ir pirmosios Lietuvos beisbolo pirmenybės. Nuo 1987 m. beisbolo varžybos Lietuvoje rengiamos kasmet.

Beisbolo žaidimo inventorių sudaro:
šalmas – pagamintas iš labai kietos plastmasės ir apsaugo atmušėjo galvą, jei į galvą pataikytų mestas beisbolo kamuoliukas;
batai – pagaminti iš odos, ant pado turi metalinius arba plastmasinius dyglius, užtikrinančius, kad žaidėjas nepaslystų bėgdamas ar stovėdamas ant grunto ar žolės;
kulkšnies apsaugos – pagamintos iš kietos plastmasės, apsaugo nuo galimų paklydusio kamuoliuko smūgių;
beisbolo lazda arba kuoka – lygi, gale suapvalinta. Beisbolo lazdos būna medinės, aliuminės, plastmasinės arba kombinuotos. Aliumine lazda kamuoliukas numušamas toliau, tačiau profesionaliose varžybose naudojamos tik medinės lazdos.
kamuoliukas – gaminamas iš raudonų medvilnės verpalų aplink gumos ir kamščio šerdį ir padengiamas dviem karvės odos juostomis, kurios standžiai susiuvamos. Įprastas beisbolo kamuoliuko svoris – 142–149 g., o plotis – 7–6 cm.
pirštinė – pagaminta iš odos. Ji leidžia žaidėjui sugauti kamuoliuką. Žaidėjo pirštinės dydis gali būti įvairus, jis priklauso nuo pozicijos aikštėje. Pirmosios bazės žaidėjo pirštinė turi ilgesnę kišenę (nei vidinio lauko žaidėjo pirštinė), kurių didžiausias plotis yra 8 coliai. Vidinio lauko žaidėjai privalo sugebėti greitai išimti kamuoliuką iš pirštinės, kad galėtų jį mesti toliau. Išorinio lauko žaidėjų pirštinės turi ilgesnę kišenę negu vidinio lauko žaidėjų – taip kamuoliukas lengviau sugaunamas.
kamuoliuko gaudytojo apsaugos – jos pagamintos iš kietos plastmasės, išskyrus krūtinės apsaugas, kurios yra su įklotais liemeniui apsaugoti. Šios apsaugos skirtos apsaugoti gaudytoją nuo metamo ar atmušamo kamuoliuko. 

Siūlome beisbolo ir softbolo žaidimams reikalingas prekes: lazdas, kamuoliukus, pirštines ir kt. Tiekiame vieno geriausių beisbolo įrangos gamintojų „Franklin“ produkciją.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".