Turistiniai kilimėliai

Keliaujant į gamtą su palapinėmis, visada atsiras vietos geram čiužiniui ir kilimėliui. Savaime ar pompa pripučiami šiedu kompanionai yra tiesiog nepakeičiami, miegant palapinėje. Jie sulaiko šilumą, tad miegoti palapinėje nebus tai nepatogu ir šalta.

Kad atsisėdus ant žolės ar smėlio netektų gailėtis, siūlome paplūdimio ir stovyklavimo kilimėlius bei ormaišius.

 

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas

Turistiniai kilimėliai internetu

Ruošiantis keliauti į išvyką, svarbu pasirūpinti daiktais, kurie gamtoje leistų jaustis lyg namuose. Norint užsitikrinti komfortišką poilsį, su savimi būtina pasiimti ne tik palapinę ar miegmaišį, bet ir turistinį kilimėlį. Tikri stovyklautojai iš patirties žino, kurie kilimėliai yra patys geriausi, tačiau pirmą kartą keliaujantiems į gamtą siūlome keletą gudrybių, kurios padės išsirinkti tinkamiausią turistinį kilimėlį, užtikrinantį patogų poilsį gamtoje.

Turistinių kilimėlių tipai: kokį geriausia rinktis?

Renkantis kilimėlį, svarbu nuspręsti, koks turistinio kilimėlio tipas jums tinkamiausias. Nuo kilimėlio tipo priklauso ne tik jo kaina ar matmenys, bet ir patogumas bei kokybė.

1.      Vienas populiariausių pasirinkimų – klasikinis turistinis kilimėlis, kuris dažną stovyklautoją paperka puikiu kainos ir kokybės santykiu. Nors turistinis kilimėlis užima nemažai vietos, tačiau, supakavus jį į apsauginį maišelį ir pritvirtintinus prie turistinės kuprinės, kilimėlį patogu transportuoti. Renkantis turistinį kilimėlį, būtina atsižvelgti į sluoksnių skaičių. Patys populiariausi kilimėliai – vieno ir dviejų sluoksnių. Kuo sluoksnių daugiau, tuo ant kilimėlio šilčiau miegoti, be to, toks gaminys mažiau pralaidus drėgmei. Prie šio tipo kilimėlių taip pat priskiriami turistiniai kilimėliai su folija. Jie dar geriau išlaiko šilumą, todėl juos galima naudoti visais metų laikais. Dar vienas potipis – turistiniai kilimėliai sėdėjimui. Jie puikiai praverčia, kai reikia prisėsti ant kieto ar drėgno paviršiaus. Nedidelių matmenų, kompaktišką turistinį kilimėlį sėdėjimui pravartu įsigyti ne tik patyrusiems stovyklautojams, bet ir mėgstantiems leisti laiką sode ir kieme ar dažnai apsilankantiems reginiuose po atviru dangumi. Visų potipių turistiniai kilimėliai yra puikus pasirinkimas keliaujantiems į neilgas išvykas ir ieškantiems itin lengvo kilimėlio.

2.      Pripučiami kilimėliai ir čiužiniai yra gerokai storesni ir minkštesni, todėl geriau išlaiko šilumą ir užtikrina didesnį komfortą. Šie kilimėliai skirstomi į du potipius – pripučiamus ir savaime prisipučiančius. Pripučiami kilimėliai jau irgi tapę klasika, nes, įsigijus rankinę ar automobilinę pompą, juos itin paprasta pripūsti. Tiesa, šie kilimėliai sveria daugiau nei įprasti turistiniai kilimėliai, be to, užima daugiau vietos, nes su savimi reikia turėti ir pompą. Visgi, pripučiami kilimėliai ypač populiarus pasirinkimas, išsiruošus į ilgesnę, sėslią išvyką. Savaime prisipučiantis kilimėlis – inovatyvesnis sprendimas. Norint jį pripūsti, tereikia atsukti oro vožtuvą, ir kilimėlis pats prisipildys oru. Šio tipo kilimėlį renkasi tie, kurie nenori gaišti laiko ir energijos, reikalingos norint pripūsti įprastą pripučiamą kilimėlį. Tiesa, tiek pripučiami, tiek savaime prisipučiantys kilimėliai turi vieną bendrą trūkumą – jie gali prakiurti. Visgi, šį trūkumą atperka puikus atsparumas vandeniui, komfortas ir itin gera šilumos izoliacija.

3 gudrybės, kurios gali padėti išsirinkti tinkamą turistinį kilimėlį

Išsirinkus jūsų iškyloms geriausią tinkantį kilimėlio tipą, svarbu atsižvelgti į dar tris aspektus, kurie padės įsigyti patogų ir ilgai tarnaujantį kilimėlį.

1.      Matmenys. Nors jau aptarėme skirtingų tipų kilimėlių svorį, tačiau svarbu nepamiršti ir turistinio kilimėlio ilgio, pločio ir storio. Jei nesiruošiate miegoti po žvaigždėtu dangumi, tuomet vertėtų įsitikinti, kad jūsų pasirinktas kilimėlis tilps į palapinę. Jei turite didelę palapinę, tuomet rinkitės kuo ilgesnį ir platesnį kilimėlį. Taip išsimiegosite gerokai komfortiškiau. Turistinio kilimėlio storis lemia vandens pralaidumą ir šilumos izoliaciją. Kuo storesnis kilimėlis, tuo šilčiau ir minkščiau miegosite.

2.      Prekės ženklas. Prieš įsigydami turistinį kilimėlį, atkreipkite dėmesį į prekės ženklą. Garsūs prekių ženklai dažniausiai žinomi ne veltui. Už juos kalba kokybė. Jei ieškote ilgai tarnaujančio kilimėlio, rinkitės Ferrino, Yate ar Cattara produkciją. Būtent šie prekės ženklai specializuojasi turizmo prekių gamyboje, todėl liksite patenkinti jų produkcija.

3.      Atsiliepimai. Jei vis dar nerandate tinkamo kilimėlio, siūlome pasidomėti patyrusių stovyklautojų patarimais, atsiliepimais ar prekių įvertinimais. Juk nešališka nuomonė gali padėti priimti galutinį sprendimą.

Ko dar reikia, norint pailsėti gamtoje?

Išsiruošus į iškylą, pravartu su savimi pasiimti ir turistinę pagalvėlę. Nors gali atrodyti, kad ši pagalvėlė skirta tik keliaujantiems lėktuvu, tačiau padėję galvą ant turistinės pagalvėlės, palapinėje išsimiegosite daug geriau. Renkantis pagalvėlę, svarbu atsižvelgti į jos tipą. Įsigiję kaklo pagalvėlę, patogiau išsimiegosite sėdimoje pozicijoje, o turistinė miego pagalvėlė puikiai atstos įprastą pagalvę. Vienos turistinės pagalvėlės – pripučiamos, kitos – savaime prisipučiančios, trečios – sulankstomos, o ketvirtos – nekintamo tūrio. Į šį apsektą būtina atsižvelgti tiems, kurie taupo vietą savo turistinėje kuprinėje.

Išvykai į gamtą dažnai pasirenkama vieta prie vandens. Ir neatsitiktinai. Vandens reikia ir maistui gaminti, ir asmeninei higienai palaikyti, be to, poilsiauti prie vandens daug smagiau. Turistaujant prie vandens, pravers paplūdimio kilimėlis. Ant jo bus daug patogiau mėgautis saulės spinduliais ar pasidaryti nedidelį pikniką. Ieškantiems dar daugiau komforto, siūlome rinktis oro maišus, kuriems pripūsti nereikia jokių pompų, tik vėjo ir jūsų energijos. Įsitaisę minkštame oro gulte, mėgausitės ramiu poilsiu, o nejučia gal net ir užsnūsite.

Turistiniai kilimėliai pigiau

Keliaujant į gamtą, būtina susidaryti daiktų sąrašą. Šiame sąraše, be palapinės, miegmaišio ir kitų daiktų, turėtų atsirasti turistinis kilimėlis ir pagalvėlė, o norintiems dar daugiau komforto – oro gultas ir paplūdimio kilimėlis. Jei dar neturite šių stovyklavimui būtinų daiktų, siūlome apsilankyti Powersport.lt elektroninėje parduotuvėje. Čia jūsų lauks galimybė prekes pirkti lizingu ir išpardavimai, kurių metu turistinis kilimėlis su akcija bus dar palankesne kaina. Mūsų internetinėje parduotuvėje norimą kilimėlį įsigysite jums patogiu metu, o mes pasirūpinsime patogiu ir greitu prekių pristatymu. Jei nenorite papildomai mokėti už prekių pristatymą, galite įsigyti prekių už 100 eurų – tada pristatymas nieko nekainuos. Taip pat galite atsiimti prekes mūsų fizinėse parduotuvėse Vilniuje ir Kaune. Pasirūpinkite būtinomis turizmo prekėmis jau šiandien.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".